Heartbeat Amsterdam

STUDIO BLABLA creëerde in december 2020, voor het Kunsthek aan het Oosterpark, een inclusief en verbindend beeldmerk voor alle bewoners en bezoekers van Amsterdam Oost. Ten tijde van de lockdown zochten we naar verbinding, saamhorigheid en inclusiviteit, en dat alles op een positieve manier. Een regenboog heartbeat en een huidskleurige heartbeat gecombineerd met teksten was het resultaat.

Tijdens Pride Amsterdam 2021 heeft de heartbeat een nieuwe verbindende impuls gekregen. Van donderdag 28 juli t/m 12 augustus is door ons, op de ramen van de OBA, Urban Bloom en de Coffee Company een meterslange heartbeat in regenboog- en huidskleur, uitgewerkt. Er is gekozen voor de klassieke Pride vlag kleuren die staan voor de lhbtqia+ community en voor de vrijheid om te kunnen zijn wie je bent, in combinatie met bruin en zwart, om daarmee extra focus te leggen op gelijkwaardigheid en zichtbaarheid te creëren wanneer het gaat over discriminatie op het gebied van huidskleur. Samen met positieve quotes die gelijkwaardigheid en diversiteit benadrukken krijgt deze boodschap nog meer lading. En liefde. Heel veel liefde.

In de OBA zijn t/m 26 augustus alle werken tezamen geëxposeerd, die wisselend in het Kunsthek hebben gehangen. Samensmeltend laten ze de missie van STUDIO BLA BLA zien. Meer compassie, meer tolerantie, meer begrip voor diversiteit en aandacht voor elkaar. Ondanks dat we niet gelijk zijn, zijn we wel altijd gelijkwaardig. We leven, allemaal dankzij een hartslag. Laat die slaan voor elkaar, want dan klopt het pas echt.

Dit project is mede gefinancierd door het VSB fonds